Kooperanti "Fijata" u maju počinju da grade proizvodne hale

Bez autora
Feb 08 2011

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izjavio je danas da će "Fijatovi" kooperanti u aprilu početi sa pripremnim radovima za izgradnju proizvodnih hala na zemljištu kasarne Grošnica i ponovio da se odustalo, od ranije predviđene, lokacije u Korman polju. Proizvodne hale, četiri ili šest kooperanata, počeće da se grade u maju ove godine i biće ukupne površine do 150.000 kvadratnih metara. Od gradnje tih hala u budžet Kragujevca će da se slije dva miliona evra. Kooperanti će završiti hale do septembra, a potom počinje proizvodnja auto-delova za nov model automobila čija će probna serija početi da se proizvodi u Kragujevcu krajem ove godine. Serijska proizvodnja novog modela automobila počeće u februaru ili martu 2012. godine.

Kooperanti "Fijata" u maju počinju da grade proizvodne haleGradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izjavio je danas da će "Fijatovi" kooperanti u aprilu početi sa pripremnim radovima za izgradnju proizvodnih hala na zemljištu kasarne Grošnica i ponovio da se odustalo, od ranije predviđene, lokacije u Korman polju.

"Proizvodne hale, četiri ili šest kooperanata, počeće da se grade u maju ove godine i biće ukupne površine do 150.000 kvadratnih metara", rekao je Stevanović gostujući u jutarnjem programu Radio Kragujevca i naglasio "da će od gradnje tih hala u budžet Kragujevca da se slije dva miliona evra".
 
Naglašavajući da će kooperanti završiti hale do septembra, Stevanović je rekao da potom počinje proizvodnja auto-delova za nov model automobila čija će probna serija početi da se proizvodi u Kragujevcu krajem ove godine.

"Serijska proizvodnja novog modela automobila počeće u februaru ili martu 2012. godine" rekao je Stevanović i podsetio da će u aprilu prestati montaža "punta klasik", kada će početi obnova fabričkih pogona "Fijat automobili Srbija" pre svega pogona karoserije i montaže.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik